Farklı olmanın cezası sabittir!

Oysa ne güzeldir hayattan bihaber öyle yaşayıp gitmek. Farkında değilsindir hiçbirşeyin... ne güzel!

Yatarsın, uyursun hiçbirşey düşünmeden... sananedir senden gerisi?

Yapabilseydim gözlerimi kapatmak isterdim gördüklerime, kulaklarımı tıkamak duyduklarıma... öyle yaşayıp giderdim bende duymadan, görmeden, bilmeden!

29 Ocak 2009 Perşembe

MP3 indirmenin kolay yolu

Bu blog iyice amacından saptı, sapıttı... içeriği falan diye birşey kalmadı :) o kadarda kötü değil ama ya öylesine birşeyler işte canım. Oradan, buradan, nereden eserse...

Bugün gelen bir e-maili paylaşmak istiyorum. Etikliğini tartışmayacağım. Zira toplumca etik diye nitelendirdiğimiz herşey yapılabilirlik yüzdeliğiyle isimlenmiyor mu zaten? (Biliyorum acı ama böyle malesef) En kolay empiüç veya mepeüç veya empitiri siz nasıl derseniz artık nasıl indiririz?

mp3 indirmenin en kolay ve kısa yolu süper bi şey
mp3 indirmenin en kolay ve kısa yolu süper bi şey... varmısınız? Yaşasınnnn


Google yi bir mp3 indirme yöneticisi gibi kullanalım...

Anlatımı uzun, uygulaması kısa... Eğer varsanız başlıyoruz...
www.google.com.tr adresine giriyoruz. Arama çubuğuna aşağıdaki kodu kopyalayıp yapıştırıyoruz.

intitle:index.of "mp3" -htm -html -php -asp "Last Modified" tarkan

Kodun sonunda tarkan yazıyor oraya aradığınız sanatçının ismini yazıyor ve google' a hep dediğimiz gibi ara diyoruz. Şu google' ında işi zor be... Herneyse açılan sayfadan herhangi birine tıklıyoruz, yine açılan sayfada istediğimiz şarkılar bizim indirmemizi bekliyor... hadi tıklayın mp3 pc nizde...

DİKKAT: Kodu tam olarak kopyalayın ve sanatçının ismini yazarken sakın türkçe karakter kullanmayın :)
Başarılı örnekler;

intitle:index.of "mp3" -htm -html -php -asp "Last Modified" duman

intitle:index.of "txt" -htm -html -php -asp "Last Modified" siir

intitle:index.of "exe" -htm -html -php -asp "Last Modified" camfrog

intitle:index.of "doc" -htm -html -php -asp "Last Modified" odev

Başarısız bir örnek;
Hata! Dosya adı belirtilmemiş.
Mor ve Otesi - Celiski.mp3 18-Dec-2007 14:23 1.4M

Ben MP3 indirmem, online dinleyeyim diyen varsa http://fizy.org şiddetle önerilir. ;)

Hazır başlamışken internet tilkiliklerine birde youtube' a nasıl girerizden bahsetmek istiyorum. Bize yasakladılarrrr hainler :)

Bilgisayarımızda C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts dosyasına giriyoruz. Notepad ile açıyoruz. Sayfanın sonuna aşağıda bulunan adresleri kopyalayıp yapıştırıyoruz. Kaydediyoruz ve işte youtube karşımızda...

208.117.236.70 www.youtube.com

208.117.236.70 youtube.com

Bununla uğraşamam diyenleriniz var ise, youtube jacker diye bir program var. Heryerden indiriliyor. Google' a yaz, bulsun senin için... Bu programı kuruyoruz ve youtube bizimle :)

Yukarıda bahsettiğim hosts dosyasına adres ekleme yöntemini biz masumlara yasaklanan diğer siteler içinde kullanabiliriz. Sitenin adreslerini doğru vermeniz yeterli. Denenmiş ve takdirle karşılanmıştır.

Şimdilik benden bu kadar :)

Aklıma geldi: Bir zamanların meşhur lafı vardı. Ne yapıyorsun kuzum? İnternette sörf... Çok komikmiş yahu bu söz :)

Herkese keyifli bir gün diliyorum.

23 Ocak 2009 Cuma

Cuma' nın karışık yoğun hisleri :)

Bugün Cuma...
a-Yaşasın haftanın son iş günü yarın tatilllll
b-Bitiyorsa ne oluyor üstadım zira ömür geçiyor....
c-2 gün sonra yine aynı hengame ve değişen hiçbirşeyde yok üstelik
d-İnsan yine de bir mutlu oluyor be :)

Sabah daha bir relax uyanıyorum (Şu Türkçelemleştirilmiş ingilizce kelimelerin hastayım, neyse bu konuyu ayrı bir konu olarak değerlendireceğim) Sürünüyorum aslında, yataktan kalkmamak için ama kalkıyorum çünkü beynim hatırlatıyor arkadan arkadan bağırıyor bugün Cumaaaaaaa... İşe gidiyorum ve hiç adetim olmamasına rağmen "Günaydın" bile diyorum insanlara çünkü bugün Cumaaaa.... Koskoca 2 gün sizi görmek zorunda kalmayacağım için gülümsüyorum. Evet işini mi yoksa iş arkadaşlarını mı sevmeyen birisiyim henüz karar verememişlerdenim ama sonuç burada yaptıklarım dışında çok daha iyisini yapacağım bir sürü işim olabilirdi ve burada mecburiyetten çene çaldığım insanlardan çok daha keyifli sohbetler yapabilirdim. Neyse demekki bu da gerekliymiş hayatım için diyor ve ısrarla geçiştiriyorum. Kafası pek bir karışık yaşayanlardanım hayatı zira her cümleme herkesten önce ben takılıyorum. Her bir cümlenin altyazısı olacak bana kalsa... Bu da gerekliymiş hayatım için dedim ya, onun için diyorum. Nedir abi yaşamak, neyi büyütüyorsun bu kadar kafanda diyorum. Normalde delireceğim şeyler sinirimi bozmak konusunda pek bir zayıf kalıyorlar. Vesselam her Cuma pek bir mübarek oluyor. Tüm çiçekli, böcekli hallerime rağmen her Cuma düşünmüyor değilim. Huyum kurusun bir bok sineği bulurum konduracak azıcık çiçeklenip böceklensem. Ne yapayım rahatsız ediyor galiba renkler... Herneyse altyazılarımı bırakıyorum ve konuya dönüyorum. Cuma diyorduk... Ne oluyor şu çok sevdiğimiz Cuma' nın ertesinde ki böyle bir medenileşiyor, evrimleşiyor ve daha bir insanlaşıyoruz. 2 sabah sadece fazladan uyuyorum. 2 gün işe gelmiyorum. 2 gün canımın istediklerini biraz daha fazladan yapıyorum. 2 gün tarih ve saate takılmadan yaşıyorum. Sonuç olarak hepsi hepsi sadece 2 gün için her Cuma bir bayram çocuğu edası ile yaşıyorum :) Ey hayat nasılda yontuyorsun hepimizi, nasılda bildiriyorsun haddimizi. 2 gün tatille havalara uçan asalaklar olmuşuz. Neyse buda birşeydir diyor, herkese iyi cumalar diliyorum.... bla bla bla

22 Ocak 2009 Perşembe

Aklımda tutmaya çalıştıklarım...

Farkında ya da değil... insan sonunda olmak istediği gibi oluyor. Ancak, çoğunlukla olmak istediği yere vardığında bir zamanlar bunu istediğini unutuyor. İstediği şeyler değişmiş, kendini yine sevmiyor. Bu defa yeni birşeyler hayal ediyor. Sanırım gelişim bu şekilde gerçekleşiyor.

Sözün hayırlısı az ve öz olanıdır. (Mevlana)

İnsan dilediği kadar bilgisiyle şişinip dursun, dilediği kadar nesnel görünsün, boşuna! Sonunda herzaman ancak kendi yaşam öyküsünü elde edecektir. (Nietzsche)

İnsan sadece dışını değil, ondan daha fazla içini temiz tutmalıdır. İnsan bir kap, bir çanak gibidir. Onun dışını yıkamak vacipse de, içini yıkamak daha vaciptir.

İnsan diğer insanlar hiçbirşey istememeye, onlara hep vermeye alıştığı zaman elinde olmadan soylu davranır.

Su şiddetle saldırıp ateşe galip gelir, lakin su kaba konunca ateş onu kaynatır.

Açıkça büyük amaçlar tasarlayan ve daha sonra bu amaçlar için oldukça yetersiz olduğunu gizlice kavrayıveren kimse, çoğu zaman bu amaçlardan vazgeçecek kadar güçlü değildir. İşte o zaman ikiyüzlülük kaçınılmazdır.

Farzetki olmasın başka dünya, işte o zaman alkışlar seni tüm dünya, farzetki olsun başka dünya, işte o zaman yuhlar seni tüm dünya (Ömer Hayyam)

İnsan hatasını bir başkasına itiraf ettiğinde unutur onu ama öteki kişi bunu unutmaz.

Düşünen cahil olamaz / Cahil kendini bilemez / Can ölür, fikir yaşar... (Mahzuni)

Gölgenin boyu kendi boyunu aşıyorsa, bil ki orada güneş batıyor demektir.

İnançlı ol. Neye inandığın önemli değil...

Kendini iyi hissetmenin tek yolu unutmak ve afetmektir.